سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بدترین مردم کسانی اند که از بدترین مسأله ها، می پرسند، تا دانشمندان را به اشتباه اندازند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :23
بازدید دیروز :1
کل بازدید :11443
تعداد کل یاداشته ها : 10
04/2/20
3:27 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
ارازامیرسالاری[0]
رامرمز مهد تمدن وجاودانگی سرشار از عشقها وبازیهای کودکانه ای که ما ادم بزرگها انجام میدهیم

خبر مایه
بایگانی وبلاگ
 
اردیبهشت 90[5]

شهر رامهُرمُز در استان خوزستان ایران و شهرستان رامهرمز قرار گرفته‌است.رامهرمز نام شهری از بناهای هرمز پادشاه ساسانی در حوالی شوشتر است که در قدیم به آن «سمنگان» می‌گفته‌اند که آن را ساده کرده،«رامز» "ramez" و منسوب به آن جا را «رامزی» "ramezi" می‌گویند.

رامهرمز بعد از شوش دومین شهر استان می‌باشد که طبق نظر تاریخدانان پایتخت ایران بوده‌است. یاقوت حموی می‌گوید که رامهرمز متشکل از دو کلمه رام (shahr) و هرمز (نام یکی از خسروان ساسانی) بوده‌است. برخی می‌گویند رامهرمز نامی کوتاه شده از رامهرمزاردشیر بوده و این شهری است نام دار در خوزستان و عامه مردم خوزستان این شهر را roomez گویند. برخی نیز گفته‌اند به دلیل بنا شدن شهر رامهرمز در دوره هرمز ساسانی نام این شهر رامهرمز شده‌است. در جغرافیای تاریخی قدمت خوزستان را بیش از ???? سال می‌دانند و پیدایش قدیمی‌ترین تمدن بشری در شوش مشخص گردیده و در دوران هخامنشیان و اشکانیان و ساسانیان نه تنها بر عظمت منطقه افزوده گشت بلکه شهرهایی نیز در آن دوران ایجاد شده که بدون شک رامهرمز یکی از آن شهرهابوده‌است. ویرانه‌های «اسک» بین راه رامهرمز و ارجان در راه بهبهان و ویرانه‌های «طاق نصرت» به جای مانده از دوره ساسانی در شهر رامهرمز، گذشته پرشکوه تاریخی آن را نشان می‌دهد. در قرن ? هـ. ق رامهرمز به سبب کرم ابریشمی که در آن به عمل می‌آمد و به دیگر نقاط صادر می‌شد شهرت جهانی داشت کتابخانه فرقه معتزله دراین شهر بوده‌است.مردم آبادیهای رامهرمز را طوایف عربی همچون خمیسی،زبیدی،رشیدی،فتلاوی، شریفی احمدی، مالکی، و طوایفی از اقوام دیگر مانند بیگدلی، احمدی، نریمیسا، محمد میسا، کمایی، جلالی، تلوری وایلات بهمئی که از شهرها و استانهای مجاور به این شهر کوچ کرده اند هستند.

[ویرایش] موقعیت جغرافیایی

شهرستان رامهرمز با ???? کیلومتر مربع مساحت در خاور استان خوزستان واقع شده که از شمال به شهرستان‌های ایذه و مسجد سلیمان، از خاور به استان کهکیلویه و بویراحمدی، از باختر به شهرستان اهواز و از جنوب به شهرستان بندر ماهشهر محدود است. مرکز آن شهر رامهرمز است که با ?/? کیلومتر مربع مساحت در ??? کیلومتری خاور اهواز بین ?? درجه و ?? دقیقه? پهنای شمالی و ?? درجه و ?? دقیقه? درازای خاوری نسبت به نصف‌النهار گرینویچ قرار دارد و بلندی آن از سطح دریا ??? متراست. آب و هوای رامهرمز گرم بوده و رودخانه جراحی از خاور رامهرمز می‌گذرد. رامهرمز بر سر چهارراهی قرار گرفته‌است. راه آسفالته به سوی جنوب خاوری به درازای ?? کیلومتر تا بهبهان راه آسفالته به سوی شمال خاوری به درازای ?? کیلومتر تا باغملک (جانکی) راه آسفالته اصلی به سوی جنوب باختر تا راه اصلی آسفالته اهواز – بندر ماهشهر به درازای ?? کیلومتر راه اصلی به سوی شمال باختری به درازای ?? کیلومتر فاصله هوایی شهرستان رامهرمز تا تهران ??? کیلومتر است. شهرستان رامهرمز، در سال ???? جمعیتی بالغ بر ?????? نفر را که در ????? خانوار می‌زیستند، در خود جای داده‌است.

[ویرایش] آثار تاریخی

از جمله آثار مهم این شهرستان:

  • تَل برمی: تل برمی یا برمک در جنوب شهر رامهرمز و نزدیک آبادی کیمه قرار گرفته‌است که در آن مجسمه جانوران و سفالهای منقوش و همچنین اشیای مسین بدست آمده‌است.
  • آرامگاه هرمز ساسانی: در کنار یکی از خیابانهای اصلی شهر رامهرمز در باغ برده شور واقع است.هم اکنون ویران و بجای آن ساخت و ساز شده است.
  • سد جره : بقایای مهم‌ترین سازه آبی تاریخی رامهرمز بوده که قدمت آن به دوره ساسانیان می‌رسد.
  • آرامگاه علمدار (آرامگاه سید میر صالح): قدمت این بنا به دوره سلجوقی می‌رسد.
  • عمارت صمیمی : یکی از زیباترین ساختمانهای دوره قاجاریه در رامهرمز است.
  • غار صیدون کبوتری
  • قلعه امیر مجاهد : این قلعه در زمان استقرار و سلطه خوانین بختیاری(کلانتر هرمزی) در منطقه رامهرمز در اواخر قاجاریه ساخته شده‌است.
  • قلعه یزدگرد
  • شهر مختارک
  • جوی آسیاب : قدمگاه امام جعفر صادق، حسینیه ارشاد، آسیاب‌های آبی
  • بُنه سهراب هم از اماکن تاریخی رامهرمز می‌باشد